Veelgestelde vragen

 • Zijn er wetenschappelijke studies uitgevoerd op de gebruikte stammen van Bactiol®?

  Ja, er zijn talrijke klinische studies klik hier voor de klinische studies
  • Lactobacillus rhamnosus LGG® en Bifidobacterium lactis BB-12
  • Lactobacillus acidophilus en Bifidobacterium lactis
  • Synergetische werking tussen Lactobacillus acidophilus NCFM®Lactobacillus paracasei Lpc-37, Bifidobacterium lactis Bi-04, Bifidobacterium lactis Bi-07
  • Bifidobacterium lactis HN019
 • Wat is de aanbevolen dagelijkse inname van Bactiol® Druppels?

  De aanbevolen dosis is 6 druppels per dag.
 • Is Bactiol® geschikt voor alle leeftijden?

  Bactiol® Druppels kan gebruikt worden door kinderen < 12 jaar. Bactiol® Junior en duo vanaf 3 jaar, Bactiol® Plus vanaf 12 jaar en Bactiol® Senior vanaf 60 jaar. Of zoals aanbevolen door de arts of apotheker. Vraag raad indien u twijfelt.
 • Kan Bactiol® gebruikt worden tijdens de zwangerschap?

  Ja, Bactiol® kan probleemloos gebruikt worden tijdens de zwangerschap.
 • Kan Bactiol® buiten de koelkast bewaard worden?

  Ja, zowel Bactiol® Druppels, Junior, Plus, Senior als Duo kunnen buiten de koelkast bewaard worden.
   
 • Bevat Bactiol® lactose, gluten en/of soja?

  Neen, de Bactiol® Druppels, Junior, Plus, Senior en Duo zijn allergenenvrij. Ze bevatten dus geen lactose, geen gluten en geen soja.
 • Bevat Bactiol® koemelkeiwitten zoals caseïne en wei?

  Neen, de Bactiol® Druppels, Junior, Plus, Senior en Duo zijn vrij van melk en melkafgeleiden.
 • Kan Bactiol® gebruikt worden in combinatie met geneesmiddelen?

  Er zijn geen interacties met geneesmiddelen gekend. Het is wel aangeraden om uw arts te informeren dat u Bactiol® neemt naast uw geneesmiddelen. Raadpleeg ook altijd de bijsluiter.
 • Kan Bactiol® ingenomen worden in combinatie met antibiotica ?

  Ja, dit kan zeker.

 • Welke zoetstoffen bevatten de kauwtabletten van Bactiol® Junior?

  Bactiol® Junior kauwtablet bevat fructose en xylitol.
 • Bijsluiter Bactiol®

  Raadpleeg hier de bijsluiter van Bactiol® Druppels, Junior, Plus Senior Duo en HMO fucose.
 • Overleven de bacteriën in Bactiol het maagzuur?

  De levende bacteriën in Bactiol® zijn resistent tegen maagzuur en galzouten. Ze overleven in belangrijke mate in de maag tijdens het eten.
 • Waarom bevatten Bactiol® Junior kauwtabletten 5 miljard bacteriën per tablet en geen 10 miljard zoals de capsules?

  Het was productietechnisch niet mogelijk om 10 miljard bacteriën aan 1 tablet toe te voegen zonder de grootte van de tablet - die geschikt is voor kinderen - aan te passen.
 • Wanneer neemt men best Bactiol® Duo en wanneer Bactiol® Plus, Junior of Senior?

  Bactiol® Senior (> 60 jaar), Plus (> 12 jaar) of Junior (< 12 jaar) zijn ideaal voor het opbouwen van de weerstand bv. in de winterperiode. Bactiol® Duo is eerder aangeraden wanneer de stoelgang verstoord is.
   
 • Wat is het voordeel van de ProtectAir®-productietechnologie?

  De exclusieve ProtectAir®-productietechnologie werd speciaal ontwikkeld door Metagenics. Ze garandeert het aantal levende bacteriën en de kwaliteit ervan tot op het einde van de houdbaarheid bij bewaring op kamertemperatuur.
 • Mogen de Bactiol® capsules geopend worden?

  Ja, de capsules mogen geopend worden. Maar het poeder is niet smaakloos.
 • Op welk tijdstip wordt Bactiol® best ingenomen?

  Bactiol® mag op elk ogenblik van de dag ingenomen worden. Het is wel aangewezen het product telkens op hetzelfde tijdstip in te nemen. Om praktische redenen raden we aan Bactiol® (in  capsulevorm) 's morgens bij het ontbijt in te nemen met een glas water. De levende bacteriën in Bactiol® zijn resistent tegen maagzuur en galzouten. Ze overleven in belangrijke mate in de maag tijdens het eten. Indien gewenst kan de capsule opengemaakt worden en het poeder met yoghurt of melk gemengd worden.
 • Mensen beschikken reeds over miljarden bacteriën, heeft het zin om dagelijks een hoge dosis levende bacteriën toe te voegen?

  Het is belangrijk om de darmen voldoende hoge aantallen bacteriën te geven. De darm is immers een lange buis, waar je slechts een significant effect kan bereiken als je een grote hoeveelheid levende bacteriën toevoegt. Deze bacteriën overleven de maag en komen terecht in het begin van de darm, waar ze op korte tijd de hele darm zullen koloniseren. Enkel een voldoende grote hoeveelheid zal de volledige darm bevolken en op die manier positieve effecten kunnen teweegbrengen.
 • Kan een te grote dosis Bactiol® gevaarlijk zijn voor de gezondheid?

  Nee, er is geen enkel gevaar aan verbonden.
 • Hoe zuiver is Bactiol®?

  Metagenics garandeert dat Bactiol® zeer zuiver is op gebied van stamselectie en dat er geen andere lactobacillen of bifidobacteriën gebruikt worden.
 • Hoe moet Bactiol® bewaard worden op reis?

  U kan zonder probleem Bactiol® meenemen op vakantie. Bactiol® wordt bij voorkeur niet op een hete plaats bewaard (niet hoger dan 25°C en niet in het zonlicht).
 • Mag Bactiol® Plus gebruikt worden door personen met diabetes?

  Bactiol® Plus mag gebruikt worden door diabetici.
 • Waarom is Bactiol® zo hoog gedoseerd?

  Een hoge dosering zorgt voor een volledige kolonisatie van de darm op 24 uur.
 • Mag Bactiol® Plus met maagzuurremmers genomen worden?

  Ja, Bactiol® Plus mag met maagzuurremmers genomen worden.
 • Mag Bactiol® langdurig gegeven worden?

  Ja, er is geen enkel gevaar aan verbonden.
 • Is Bactiol® Senior wel voldoende hoog gedoseerd?

  Ja. Een dosering moet niet alleen aangepast worden aan de leeftijd van de persoon waarvoor het aanbevolen wordt, men moet ook steeds rekening houden met de specifieke kenmerken van een bacteriestam(men). Studies tonen aan dat een dosering van 5 miljard levende bacteriën van de unieke stam Bifidobacterium lactis HN019 voldoende hoog is om effect te hebben.
  Bactiol® Senior is dus zeker voldoende hoog gedoseerd voor de senioren waarvoor het aanbevolen wordt.
   

Disclaimer

Auteursrecht en recht van de producent van een databank
Deze site is zowel een werk dat door het auteursrecht wordt beschermd, als een databank waarop Metagenics de auteursrechten en rechten van de producent bezit. De teksten, lay-out, tekeningen, foto's, films, grafieken en andere bestanddelen van deze site zijn door het auteursrecht beschermd. Elke kopie, adaptatie, wijziging, vertaling, arrangement, publieke mededeling, huur of andere exploitatievorm van het geheel of een deel van deze site, onder het even welke vorm en met om het even welke middelen, zoals elektronische, mechanische of andere middelen, is volstrekt verboden behalve ingeval van voorafgaandelijke en schriftelijke toestemming van Metagenics. De inhoud van de databank wordt beschermd door het sui generis recht die de producent toelaat om elke opvraging en/of hergebruik van het geheel of een deel van deze inhoud te verbieden. Om het even welke inbreuk op deze rechten kan strafrechtelijk of burgerrechtelijk vervolgd worden.

Merken en handelsnamen
De benamingen, logos en andere tekens die in deze site worden gebruikt, onder andere het logo en de naam Metagenics, zijn merken en/of handelsnamen die wettelijk beschermd zijn. Elk gebruik ervan of van gelijkaardige tekens is volstrekt verboden zonder het voorafgaandelijk en schriftelijk akkoord van Metagenics.

Aansprakelijkheid voor de inhoud
Metagenics besteedt de grootste zorg aan het ontwerp en de instandhouding van deze site. Metagenics kan echter niet de juistheid garanderen van de informatie die zich op deze site bevindt. De gebruiker dient er zich van bewust te zijn dat de informatie zonder voorafgaandelijke kennisgeving gewijzigd kan worden. Metagenics kan geenszins aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van deze site of voor het gebruik dat ervan kan worden gemaakt. Metagenics kan in geen enkel geval aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud en het bestaan van andere sites waarmee hyperlinks worden gelegd.
Bactiol® is een product van
Sluiten Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer